Grønlandsk Dansk English
Minimal miljø-belastning
giver maksimal oplevelse

På Hotel Arctic er engagement i miljøet en del af selve vores dna. Vi lever omgivet af stærke naturkræfter - og er placeret i første parket til et af klodens mest fantastiske scenerier. Det forpligter.

The Green Key
Gennem en årrække har vi skridt for skridt minimeret Hotel Arctic's påvirkning af det sårbare arktiske miljø. Allerede i år 2000  blev vi tildelt miljømærket "The Green Key". Siden har vi investeret målrettet i grøn teknologi og uddannelse. Over alt på hotellet sikrer sensorer og termostater sammen med lavenergi-løsninger, at vi ikke bruger mere elektricitet, vand og varme end nødvendigt.

Den ene af vore fem igloer anvender allerede nu udelukkende solenergi til opvarmning og el. Vi omstiller i de kommende år også de fire øvrige igloer til 100 procent vedvarende energi.

Mindre CO2-udledning
To gange årligt deltager alle medarbejdere på hotellet i en miljø-temadag. Her skærper vi opmærksomheden om daglige rutiner - fra restaurant til reception til rengøring - og finder sammen grønne svar på udfordringer. Hotellet præmierer ansatte for ideer, der sænker ressourceforbruget, så vi belaster kloden mindst muligt med CO2.

I løbet af 2012 reducerede vi hotellets CO2-udledning med cirka 100 tons, og pr. 1. september 2013 er Hotel Arctic 100 procent CO2 neutralt: Ikke kun vores elektricitet, men også vores varme vand til hhv. opvarmning og vandhaner er nu baseret på vandkraft.

I 2014 tager vi endnu et energi-initiativ: På taget af hotellets Puisi-fløj monterer vi 230 kvadratmeter solpaneler. Produktionen herfra bliver 40.000 kilowatttimer om året, og investeringen vil være tjent hjem på under seks år.

Grønlands Selvstyre tildelte i 2012 Hotel Arctic sin Miljø- og Naturpris. Avisen Sermitsiaq beskrev det sådan.

Nye rutiner og løsninger
I december 2012 blev et nyt vandkraftværk taget i brug nær Ilulissat, og det dækker nu byens totale elektricitetsforbrug. Vandkraften er et stort fremskridt, som overordnet eliminerer CO2-belastningen ved elproduktion. For os på Hotel Arctic er det en yderligere inspiration til at udvikle rutiner og introducere nye tekniske løsninger, som minimerer vores fodaftryk på jordkloden.

Vil du vide mere, kan du downloade Hotel Arctic's årlige miljørapport.

Kulørte kajakker

Ved Hotel Arctic's igloer

The Green Key
Se Hotel Arctic 360 grader